Vielä paikallisesta liikenteestä, ja hieman naputustakin

En ole saanut vieläkään Cecilian kaipaamaa valokuvaa vasemmalle kääntyvien pyöräilijöiden huimapäisestä virallisesta odotuspaikasta. Otin kuitenkin parvekkeeltamme äärimmäisen suttuisen (kiitos kämäisen kännykkäkameran ja digitaalisen tsuumauksen) videopätkän yhdestä kokonaisesta liikennevalosyklistä eräässä risteyksessä. Siitä näkee, ettei se liikenne nyt tosiaan niin kamalan kaoottista ole. Itse asiassa koen maantason liikennevirtojen seuraamisen hypnoottiseksi ja rauhoittavaksi.

Videopätkästä varmaankin erottuvat ne kohdat, joissa pyöräilijät odottavat vasemmalle pääsyä. Tuossa risteyksessä ne paikat eivät ole niin hurjat: takaa kulkee vain yksi kaistallinen oikealle kääntyviä, ja koko muu hässäkkä on turvallisesti edempänä. Sellaisiakin risteyksiä on, joissa mennään odottamaan vielä niiden suoraan menevienkin kaistojen taakse ja pysähdytään vasta ennen vasemmalle kääntyvää autokaistaa. Siinä sitä kokee todella olevansa liikenteen sykkeessä mukana.

(Ärtynyt huomio: Suureksi pettymyksekseni WordPress ei tarjoakaan ilmaista video-ominaisuutta (toisin kuin Blogger), joten video on pakko hostata jossain muualla. YouTube ei toimi Kiinassa, ei edes proxyn välityksellä (videoita voi katsella vaan ei ladata). Google-kääntäjän avulla perustin itselleni tilin Youkussa (kiinalaisten oma YouTube) ja pääsin niinkin pitkälle, että latasin videon ja löysin vieläpä html-koodin, jolla upottaa se tekstin sisälle.

Arvatkaapa vain, tukeeko WordPress sitten sitä koodia. Ei se tue, ei. Joudutte seuraamaan linkkiä ja katselemaan videon muualla. Mikä tietysti tarkoittaa sitä, ettei sitä kukaan enää katso – kolme minuuttia autoja ja pyöräilijöitä yhdessä ja samassa risteyksessä, ketä nyt sellainen kiinnostaisi? En minä vain katsoisi ainakaan.

Hyvät WordPressin kaverit, pienenpieni koodinpätkä. Kiina on iso maa, ei yhden pienen Youku-koodinpätkän lisääminen voi olla liikaa vaadittu. Tana. Lohdutukseksi nyt edes ylhäällä valokuva samasta risteyksestä.)

Ja sitten se haukuttu linkki:

http://player.youku.com/player.php/sid/XMjY5NzY3NDYw/v.swf

Advertisement

About Angina

Angina on sosiologisesti epänormaali kahden pikkutytön äiti, ulkosuomalainen Sveitsissä, vapaa kirjoittaja, wannabe-sarjakuvatehtailija ja satunnainen akryylimaalari. Mitä muuta elämään kuuluu, riippuu tietenkin hetkestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: