Kiinalaisesta rakentamisesta

Suomalaisiin rakentamisstandardeihin tottuneelle kiinalainen rakentamisen kulttuuri voi tulla aikamoisena shokkina. Kaupungit ympäri valtavaa valtakuntaa kasvavat ja muuttuvat hirmuisella vauhdilla, eikä siinä menossa jäädä tihrustamaan pieniä yksityiskohtia (paitsi jos kyse on koristeista). Rakennustelineetkin saattavat olla epämääräisistä bambukepeistä ja narunpätkistä kasattuja härveleitä, joiden varassa huimapäät puurtavat kymmenien metrien korkeudessa.

Uutukaiset palatsit myös murenevat nopeasti. Asuntoa etsiessämme mainitsin agentillemme, että erään kohteen kämpät vaikuttivat järjestään aika nuhjuisilta ja huonokuntoisilta. Agentti oli samaa mieltä, ja kertoi sen johtuvan kompleksin iäkkyydestä: talot on rakennettu jo vuonna 2004. Ei sellaiselta voi odottaakaan enää samanlaista kuntoa kuin uusilta taloilta.

(Kuvassa kiinalainen julkisivuremontti. Rakennustelineiden kantavina osina poikkeuksellisesti metalliputkia bambukeppien sijaan, valitan.)

Advertisement

About Angina

Angina on sosiologisesti epänormaali kahden pikkutytön äiti, ulkosuomalainen Sveitsissä, vapaa kirjoittaja, wannabe-sarjakuvatehtailija ja satunnainen akryylimaalari. Mitä muuta elämään kuuluu, riippuu tietenkin hetkestä.

2 comments

  1. Jokivaris

    Ja täällä kotosuomessa valitellaan nykypäivän järjettömästä kertakäyttökulttuurista. Kaikki on suhteellista.;)

  2. Sama on Singaporessa, paitsi että siellä rakennetaan länsimaisesti eli turvallisesti, mutta surutta purettaan ”vanhoja” rakennuksia.. Onneksi nytkyään suojellaan oikeasti vanhoja rakennuksia, esim China Townissa. Siellä on vielä jäljellä upeita vanhoja rakennuksia, onneksi. Mutta varmaan moni kaunis rakennus on sielläkin saanut västyä ennenkuin tajusivat niiden arvon…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: