Teknologian iloja

Tehtävä: siirrä musiikkia yhdestä tietokoneesta toiseen eli työkoneesta siihen, joka on kiinteästi ja jatkuvasti kytkettynä olohuoneen stereoihin. Toisesta koneesta ei löydy lainkaan Bluetooth-yhteyttä eikä se toisessakaan toimi vaikka pitäisi sellainen muka olla. Myöskään langatonta ja suojattua kotiverkkoa ei ole; ei ainakaan sellaista joka löytyisi ilman edistynyttä mandariinikiinaa ja tietokoneita jotka osaavat esittää kiinalaisia kirjoitusmerkkejä oikein. USB-USB-johtoakaan ei löydy.

1. yritys: USB-tikku

Ei onnistu, sillä vielä äskettäin toiminut USB-tikku väittää olevansa kirjoitussuojattu. Kyseinen tikku näkyy olevan ainoa talosta löytyvä. Tikussa ei ole fyysistä nappulaa, josta suojauksen voisi poistaa. Netistä voisi pikaisella googlauksella löytää korjausohjelman, mutta se tuntuu turhan vaivalloiselta.

2. yritys: MP3-soitin

USB-miniUSB -johto on hukassa. Sähköpostittelun, kiroilun ja penkomisen jälkeen se löytyy sohvan takaa (siihen saa kytkettyä verkkotöpselin ja kätevästi ladattua e-kirjanlukijan ilman tietokonetta – ja sohvan takana on vapaa pistoke).

MP3-soitin ei kuitenkaan suostu yhteistyöhön; se katkaisee USB-yhteyden tietokoneeseen aina muutaman sekunnin välein. Onnistun siirtämään sinne pari kappaletta kerrallaan, mutten edes kokonaista albumia. Lisäksi huomaan, että eräs siirtoon tarkoitettu levy onkin ladattu Nokia Ovi Storesta (silloin kun se vielä oli ilmaista eli alle vuosi Comes With Music -puhelimen ostosta – en kai minä muuten siihen kammotukseen koskisi pitkällä tikullakaan), eivätkä äärimmäisen rajalliset käyttöoikeudet salli siirtoa muualle kuin kyseiseen kännykkään.

3. yritys: kännykkä

Kännykkä ei suostu parilla ekalla kerralla yhdistymään USB:llä oikein koneeseen, mutta lopulta yhteys pysyy yllä. Ajattelin siirtää kopiosuojatun albumin puhelimeen ja sitten vain yhdistää puhelimen stereoihin, kun kerran mediakoneeseen siirtäminen ei onnistu.

Ajattelemattomasti yritän ensin siirtää em. kopiosuojatun tiedoston ihan vain Windows Exploreria käyttäen. Tämä on tietenkin hyödytöntä, sillä moinen kopiosuojattu tiedosto siirtyy sallittuunkin laitteeseen vain Nokian omalla ohjelmalla. Avaan Nokia Ovi Suiten ja käynnistän siirron. Nokia Ovi Suite kaatuu.

Avaan Nokia Ovi Playerin ja käynnistän siirron siellä. Ohjelma kertoo hetken kuluttua siirron epäonnistuneen. Ei linkkiä eikä selitystä epäonnistumiselle.

Yritän Nokia Ovi Suitea uudestaan; tällä kertaa kokeilen koneen ja kännykän musiikkitiedostojen synkronisointia, vaikka tiedänkin puhelimen tilan loppuvan kesken. Hyvässä lykyssä aakkosissa varhain sijaitseva kopiosuojattu levyni on kännykkään siirrettävien joukossa ja jos ei, niin jotain uutta puhelimeen saa kuitenkin ladattua. Nokia Ovi Suite kaatuu parin kappaleen jälkeen.

Vittu.

Advertisement

About Angina

Angina on sosiologisesti epänormaali kahden pikkutytön äiti, ulkosuomalainen Sveitsissä, vapaa kirjoittaja, wannabe-sarjakuvatehtailija ja satunnainen akryylimaalari. Mitä muuta elämään kuuluu, riippuu tietenkin hetkestä.

One comment

  1. Timppa

    Tulin just vastikään itse takaisin kotio Nanningista Guangxista. Piti ostella USB tikkuja siellä, kun halusin jättää jotain ottamiani kuvia toiselle koneelle. Jostain ihmeen syystä läppärini tuhosi tikkuja liukuhihnalta. Tallentamani tiedostot katosivat jatkuvasti ja joskus jotkin tiedostot säilyivät, mutta muut eivät. Kummaa homma. Itse totesin, että halvimmat tikut, kuten Lenovo, ei ole mihinkään käyttöön soveltuvia. Kannattaa ostaa Kingston tai Sandisk tai joku vastaava tunnettu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: