Rahasta ja sen liikkuvuudesta

Rahan siirtäminen Suomen ja Kiinan välillä ei ole ollut aivan mutkatonta, vaikkei se erityisen vaikeaa olekaan. Kiinalaistiliäni perustaessani varmistin, että sille saa siirrettyä ulkomailta valuuttaa (kuulemani mukaan kaikki tilit eivät voi vastaanottaa muita kuin remppuja, eikä toisaalta Suomesta käsin saa ainakaan omasta pankistani lähetettyä tilisiirtona remppuja vaan euroina se raha rajan yli kulkee). Kyllä onnistuu, lupasivat, ja onnistuuhan se!

Kun raha on Suomesta lähtenyt, se on kiinalaisella tililläni jo kahdessa pankkipäivässä. Kiinalainen pankkini tarjoaa jopa niin mainiota palvelua, että saan tekstiviestitse reaaliajassa ilmoituksen rahojen saapumisesta.

Seuraavaksi minun täytyy raportoida ulkomailta tullut lähetys, mikä käytännössä tarkoittaa passinumeroni syöttämistä pankin järjestelmään ja parin valinnan tekemistä pudotusvalikossa. Tämän voisi tehdä kotona nettipankissa jopa minun vähäisillä kiinantaidoillani (juu, ei nettipankkia ole englanniksi vaikka muuten China Merchants Bank onkin erityisen ulkomaalaisystävällinen), jos vain tietokoneeni osaisi esittää verkkopankin ohjelman kiinalaiset merkit kiinalaisina merkkeinä eikä epämääräisinä symboleina. Ja kyllä, tämän ongelman kanssa on googlailtu ja kaiken maailman asetuksia ja lisäohjelmia on kokeiltu – tuloksetta. Tosin viimeisimmän fiksauksen jälkeen en enää saanut ladattua verkkopankkiohjelmaa uudelleen pankin antaman USB-tikun brakattua* (sic! verkkopankkia varten tarvitaan siis erillinen ohjelma, joka luovutetaan asiakkaalle tikulla tilin avaamisen yhteydessä), joten en tiedä, olenko osunut kultasuoneen vain hieman liian myöhään.

Siispä marssin konttoriin, jossa ystävällisen virkailijan avustuksella syötän järjestelmään tunnuslukuni, passinumeroni ja ne pari pudotusvalikon valintaa.

Omaisuus ei kuitenkaan toki ole vielä tässäkään vaiheessa käytössäni, vaan nyt minun pitää odottaa seuraavaan pankkipäivään. Mitä minun silloin pitää tehdä? No tietenkin marssia takaisin siihen konttoriin ja vaihtaa tilini eurot rempuiksi tiskillä. Vasta tämän jälkeen raha on nostettavissa tililtäni.

Nimimerkillä vuokranmaksu myöhästyi sitten päivällä, kun kuvittelin hoitavani kaiken yhdellä pankkireissulla. Onneksi se ei sentään näemmä ole niin justiinsa.

Kansainvälinen tilisiirto on pikkuisen edullisempaa kuin käteisen nostaminen suomalaisella luottokortilla, mutta vain tarpeeksi suurten summien osalta. Ja vain pikkuisen. Taitaapa jatkossa tiliasiointi jäädä ja luottokortti viuhua, kun tänäänkin olisi ollut huomattavasti miellyttävämpää hikoilla kuntosalilla kuin tylsistyä pankin hillityssä odotustilassa CCTV2:sta mutella katsellessa. Luottokortilla eläminen tuntuu vain jotenkin niin… 80-lukulaiselta.

 

*Olen alkanut epäillä koneeni tuhoavan USB-tikkuja – tämähän on lyhyen ajan sisällä jo toinen kovan kohtalon kokenut tikku. Tänään ostin uuden, saa nähdä mikä sen elinaika on.

Advertisement

About Angina

Angina on sosiologisesti epänormaali kahden pikkutytön äiti, ulkosuomalainen Sveitsissä, vapaa kirjoittaja, wannabe-sarjakuvatehtailija ja satunnainen akryylimaalari. Mitä muuta elämään kuuluu, riippuu tietenkin hetkestä.

2 comments

  1. Mika

    Jos vielä tikku menee särki, niin kokeile Lacien iamaKey:tä. Ollut jo useamman vuoden käytössä avainnipussa kulkien ja monenlaista kolhua ja säätilaa kestäen. Ja ennenkuin joku kysyy, niin joo – sisältö on kryptattu ettei omistaja ja osoite selviä tikun sisältöä tutkiessa. Tosin kryptauksen joutuu sitten itse tekemään, Truecrypt minulla ajossa.

    http://www.lacie.com/products/product.htm?id=10531

  2. Minulla on tili ICBC:ssa ja rahan siirto Suomesta tanne on onnistunut kerran. Silloin raha tuli hyvin tilille, ilmoitusta en kyllakaan saanut. Menin pankkiin ja vaihdoin eurot yuaneiksi, sitten nostin automaatista. Mutta talla kertaa ICBC vaittaa, etta nimeni on vaarin. Vaikka tiedot ovat tismalleen samat kuin viimeksi. Joku on siella pankissa alkanut tarkaksi 🙂 Taytyy siis kipittaa pankkiin kysymaan, etta miten he oikein ovat nimeni kirjoittaneet ja missa jarjestyksessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: