Rantaloma

Sanya

En ole koskaan elämässäni kokenut rantalomaa (olen aika hyvä enolekoskaan-pelissä), mutta ylihuomenna sekin tilanne muuttuu: Lennähdämme koko perheen voimin Hainanin saarelle Sanyaan. Kyse on siis kiinalaisesta trooppisesta saaresta, jonka rannoilla ilmeisesti uskaltaa jopa uida. Harvinainen paikka, emmekä me taidakaan olla ainoita sesonkiviikon aikana huiputettavia pällistelijöitä. Kuvittelemme välttyvämme pahimmalta ruuhkalta lentämällä jo muutamaa päivää ennen loman alkua, mutta eiköhän siellä puoli Kiinaa silti ehditä tavata. Vähän pelottaa, mutta onpahan sekin sitten koettu.

Varasimme matkan kuukausi sitten, jolloin kärsin räkätaudista. Naureskelin, että toivottavasti tauti ehtii parantua ennen kuun loppua, ettei mene vallan lomamatka pilalle. Parantuihan se, hyvinkin äkkiä parantui. Ja noin viikko sitten alkoi uusi, hirmuisempi kuolontauti. Ensimmäiseen kahteen päivään en päässyt ylös sängystä, en edes saanut silmiäni auki. Ja viikon olen ollut jumissa neljän seinän sisällä odottamassa viikatemiestä (heikoimpina hetkinäni) ja vihaamassa kaikkea (vahvoimpina hetkinäni).

Jos luulin pääseväni hieman ulos jaloittelemaan, oli nuolaiseminen selvästi ennenaikaista: kun tauti alkoi väistyä tuli esikoisen vuoro sairastaa. Ja epäilemättä esikoisen parannuttua on kuopuksen vuoro, eikä päivääkään yhtä aikaa. Kotifasisti sentään tavanomaiseen tapaansa sairasti taudin pois valittamalla yhtenä iltana että kuinkas nyt on pikkaisen käynyt väsyttämään.

Päätimme silti olla perumatta lomaa, sillä ainahan joku pikkulapsiperheessä sairastaa ja kai sitä voi tehdä tropiikissakin. Esikoisella on vielä pari päivää aikaa parantua, ja yritämme kieltää kuopusta romahtamasta vuorollaan. Jos ei onnistu, onpahan ainakin merinäköala.

About Angina

Angina on sosiologisesti epänormaali kahden pikkutytön äiti, ulkosuomalainen Sveitsissä, vapaa kirjoittaja, wannabe-sarjakuvatehtailija ja satunnainen akryylimaalari. Mitä muuta elämään kuuluu, riippuu tietenkin hetkestä.

Yksi kommentti

  1. Tropiikin kuumuus ja flunssa ei ole kivan kuuloinen yhdistelmä ollenkaan ei, räkätauti Suomen kesässäkin on jo ihan riittävän paha 🙂

    Toivottavasti reissu onnistuu kuitenkin hyvin 🙂

  2. Kiitoksia toivotuksista, samaapa itsekin toivon… Nyt ovatkin sitten molemmat mukelot räkäisiä, kun ollaan hetimiten lähdössä kentälle. Siellä tropiikissa ei kuitenkaan tähän aikaan vuodesta ole välttämättä yhtään sen kuumempaa kuin täällä kotona subtropiikissakaan, joten samapa se makaako koti-ilmastoinnissa vai hotellin ilmastoinnissa.

Jätä kommentti