Kuormapyörä vol. 2

Kävimme tänään ostamassa kuormapyörän, jo toisen laatuaan; edellinen nimittäin katosi kadun varrelta. Sen saattoi viedä varas, mutta kadunkulmaa päivystävä setäparlamentti veikkasi myös parkkipirkkoa. Ilmeisesti pyörä oli jätetty paikkaan, jonne sitä ei olisi saanut jättää. Toki tämä samainen kadunpätkä on jatkuvasti täynnä muitakin pyöriä ja toisaalta sieltä katosi vain meidän rotiskomme, mutta Kiinassa ei kannata vetää hätäisiä johtopäätöksiä. Ehkä pyörän provosoiva punamusta maalaus ja häpeilemätön ronskius yksinkertaisesti pisti ikävästi silmään.

Epämääräisen viranomaispuhelukierroksen jälkeen kävi ilmi, että mikäli pyörämme on päätynyt jonkin legitiimin pysäköintivirkailijan matkaan (mistä ei siis ole mitään varmuutta), sen takaisin saamiseksi pitäisi

1) käydä jostain periferiasta löytyvässä viranomaispaikassa hakemassa lappu;

2) viedä se lappu poliisiasemalle ja maksaa pysäköintisakko;

3) palata periferiasta löytyvään viranomaispaikkaan ja jättää todistus maksusta;

4) jonka jälkeen pyörän saa takaisin ehkä KUUKAUDEN kuluttua.

Kun pysäköintisakkokin olisi varmasti yli 100 yuania (euroissa siis yli kympin), tuntui yhtäkkiä aika paljon järkevämmältä ostaa se uusi 370 yuanin hintainen kuormapyörä kun sitä nyt kuitenkin tarvitaan päivittäin päiväkotimatkalla.

Vahingosta viisastuneena vuokrasimme myös talomme parkkihallista paikan pyörähirvitykselle. Eivätpähän pääse sanomaan, että tyhmät ulkomaalaiset ne siellä tukkivat meidän kadunvarret. Joskin parkkihallia pyörittävä setä marisi tyhmien ulkomaalaisten ison pyörän tukkivan hallinsa, vaikka maksoimme pyöräpaikastamme nöyrästi tinkimättä viisinkertaisen vuokran. Tai ehkä se oli juuri se tyhmyyden osoitus.

Yhtä kaikki, kokeillaan josko toinen kerta toden sanoisi ja pyörä pysyisi tallessa jopa pari vuotta.

Advertisement

About Angina

Angina on sosiologisesti epänormaali kahden pikkutytön äiti, ulkosuomalainen Sveitsissä, vapaa kirjoittaja, wannabe-sarjakuvatehtailija ja satunnainen akryylimaalari. Mitä muuta elämään kuuluu, riippuu tietenkin hetkestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: