Kansallispäivä

Ensimmäinen joulukuu näin kaukana kotoa saa jouluihmisen mopon karkaamaan entistä pahemmin käsistä, kun lumen ja muun tutun puutetta pitää kompensoida joulukoristeilla, kynttilöillä, pipareilla ja muulla rekvisiitalla. Onpa ensimmäistä kertaa tullut näin uskonnottomana koettua sekin, että tekisi kamalasti mieli kirkkoon kuuntelemaan jotain kastroitua poikakuoroa laulamassa jouluvirsiä, mieluiten latinaksi. Onko tämä nyt sitä maahanmuuttajien uskonnollista radikalisoitumista?

Itsenäisyyspäivän viettoakaan ei voisi kuvitella jättävänsä välistä. Kun Ikeasta vielä sattui löytymään marsipaania enkä siis vieläkään joutunut opettelemaan sen valmistusta, oli itsenäisyyspäivän kakkukin helppo leipoa.

Vuosikausia olen valitellut perinteisen isänmaallisuuden puutettani, ja taisinpa joskus veikata orastavan patrioottisuuden nousevan pienessä internatsionaalissa mielessäni luultavasti vain jossain kaukana kotoa. Osuin näemmä oikeaan: olen saanut itseni ajoittain kiinni suorastaan ylimielisestä ja vähintäänkin puusilmäisestä suomalaisuuden hehkutuksesta. Pitäisi ehkä osata olla diplomaattisempi, mutta kun nyt vain satun olemaan niin pirun ylpeä maastani suurimman osan aikaa.

Ei kai ole niin vaarallista, vaikka vähän liioittelenkin kaikkien suomalaisten yleissivistystä, koulutustasoa, kielitaitoa, vapaamielisyyttä, tasa-arvoisuutta ja tervejärkisyyttä? Ei se saa olla vain ranskalaisten yksinoikeus.

Advertisement

About Angina

Angina on sosiologisesti epänormaali kahden pikkutytön äiti, ulkosuomalainen Sveitsissä, vapaa kirjoittaja, wannabe-sarjakuvatehtailija ja satunnainen akryylimaalari. Mitä muuta elämään kuuluu, riippuu tietenkin hetkestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: