Naamavippi

Kiinassa länsimaisella naamalla saa erityiskohtelua, sitä ei käy kiistäminen. Näin ainakin Nanjingin kaltaisessa kaupungissa, jossa ulkomaalaisia on vain kourallinen. Se käy herkästi ärsyttämään, mutta on kyllä myönnettävä, että yleensä naamavipistä on lähinnä hyötyä.

Asumme ihan lähellä melko fiiniä hotellia, ja sainpa tänään päähäni kysyä puhelimitse josko tämän fiinin hotellin fiinille uima-altaalle pääsisivät maksusta polskuttelemaan muutkin kuin hotellin asukkaat. Hotellin päärespasta ohjattiin kyselijä suoraan allasrespaan, jossa dialogi meni englanniksi näin:

– Päivää, asumme tuossa naapurissa ja haluaisimme tietää, saako teille tulla uimaan vaikkei asu hotellissa?

– Kyllä.

– Ai, kiva! Se varmaan maksaa jotain?

– Ei.

– Siis voimmeko me vain tulla ilmaiseksi uimaan, vaikkemme ole edes hotellin asiakkaita?

– Kyllä.

Arvelin, että tässä oli nyt varmaan kielimuuri. Paikan päälläkin dialogi oli kuitenkin tismalleen sama, joten siellä me sitten polskuttelimme pitkät pätkät koko perheen kanssa. Väsyttyämme uimiseen kävimme hotellin suihkussa, peseydyimme hotellin pesuaineilla, kuivasimme itsemme hotellin paksuihin valkoisiin pyyhkeisiin, rasvasimme itsemme hotellin voiteilla, joimme hotellin mineraalivettä, kuivasimme hiuksemme hotellin hiustenkuivaajalla ja laitoimme kampaukset kuntoon hotellin hiuslakalla.

Tästä innostuneena ajattelimme testata tulevina viikonloppuina kaupungin muitakin hotelleja. Tällä naamalla kun ei voi olla pääsemättä sisälle minne vain.

Oheinen kuva ei liity tarinaan. Tai liittyy se sillä tavalla, että tämä oli Phnom Penhin -hotellimme uima-allas. Ja se maksoi ylimääräistä muille kuin hotellin vieraille, joten rahvas ei liannut vettämme.

Advertisement

About Angina

Angina on sosiologisesti epänormaali kahden pikkutytön äiti, ulkosuomalainen Sveitsissä, vapaa kirjoittaja, wannabe-sarjakuvatehtailija ja satunnainen akryylimaalari. Mitä muuta elämään kuuluu, riippuu tietenkin hetkestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: