Tuijotetaan ulkomaalaisia -päivä

Tänään meillä päin on ilmeisesti vietetty jonkinlaista Tuijotetaan ulkomaalaisia -teemapäivää. Kauppaan mennessäni hissin kanssamatkustajat tuijottivat estotta, kuka suoraan ja kuka peiliseinän kautta. Hissistä ulos astuessani päät kääntyivät; jokunen taisi peräti missata sen nanosekunnin jonka aikana hissiin on astuttava jos ylipäänsä kyytiin mielii. Ulko-oven ulkopuolella osoitettiin sormella ja nyittiin kaverin hihasta, ettei vain jäisi valkonaama näkemättä.

Kaupan aulassa siivoojalta loksahti suu auki, ja auki se pysyi koko hissimatkan sekä kenties vielä minun poistuttuanikin; todistusaineistoa sen enemmästä ei ole. Pyörällä ajaessani vieressä sotkeva setä meinasi kaatua kun hätkähti nähdessään minut.

Ei, en ole tänään ollut mitenkään erityisen omituisen näköinen, tai ainakaan en peiliin katsoessani nähnyt mitään poikkeuksellista. Kyllä, jättiläismäinen valkonaama irokeesi pystyssä herättää aina huomiota, mutta tämä päivä oli kyllä jotenkin aivan hämmentävä. Ja ei, en todellakaan tajua miksi.

Yksi selitys voisi toki olla se, että viime aikoina on alkanut olla ihastuttavan kesäistä (tänään oli 27 astetta ja aurinkoista koko päivän), mikä on sysännyt sulkeutuneen talviminäni hieman syvemmälle ja nostanut esiin hyväntuulisen ympäristöstään kiinnostuneen maailmankansalaisen. Mutta tämä vaihtoehto on oikeasti aika pelottava: aiheutanko siis huomaamattani samanlaisia liikennekaaoksia joka päivä?

Oheinen kuva poikkeuksellisesti lähestulkoon liittyy aiheeseen, sikäli kun kuvauskohdetta voidaan pitää analogiana muille silmään pistäville asioille. Hassutukkainen ulkomaalainen Nanjingissa on kuin sementistä tehty purjelaivareplika keskellä valmisteilla olevaa galaktisen kokoista kiinalaista kauppakeskusta jossain lähiössä? Juu, kuulostaa jokseenkin oikealta.

Advertisement

About Angina

Angina on sosiologisesti epänormaali kahden pikkutytön äiti, ulkosuomalainen Sveitsissä, vapaa kirjoittaja, wannabe-sarjakuvatehtailija ja satunnainen akryylimaalari. Mitä muuta elämään kuuluu, riippuu tietenkin hetkestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: