Lomaan valmistautumisesta

Lasten päiväkoti sulkeutuu tämän kuun lopussa kahdeksi kuukaudeksi; Eurooppaan (lue: Suomeen ja Saksaan) pyrähdetään tasan viideksi viikoksi tasan kahden viikon kuluttua.

Tämä tarkoittaa ennen kaikkea sitä, ettei lähitulevaisuudessa ole tilaisuutta sarjakuvan maalaamiseen. Vaan ei hätää; ahkera tyttönen on onnistunut pakertamaan niin ison bufferin, että sarjakuvablogiin riittää kahden viikottaisen sivun tahdilla tavaraa elokuun puoliväliin asti. Jos loman jälkeen pääsee heti pensselin ääreen, ei julkaisutaukoa tule lainkaan.

Olen kuitenkin onnistunut täydellisesti koukuttamaan itseni sarjakuvaani. Kaikenlaista mukavaa on tullut harrastettua, mutta ihan näin intensiivisesti en ole aiemmin mistään innostunut. Toisaalta on myös pelottavaa tajuta, miten pitkäaikainen projekti on tullut käynnistettyä: alkuviikosta luonnostelin repliikkejä näillä näkymin kymmenlukuisen sarjakuvaromaanin viimeiseen lukuun, ja tajusin nykytahdilla pääseväni piirtämään kyseisen kohtauksen vasta aikaisintaan vuoden päästä. Epätodellista!

Vaikka maalit eivät lähde siis lomalle mukaan, en usko selviäväni viiden viikon sarjakuvaselibaatista hengissä tai ainakaan järjissäni. Niinpä olen alkanut varustautua ns. kevyesti ja hankkinut matkalaukkuun mm. seuraavia asioita:

-uusi pieni luonnoslehtiö kuvaideoita varten (jos se entinen loppuu kesken loman aikana)

-muistikirja teksti-ideoita varten (normaalisti ideoin repliikkejä ja juonirunkoa tietokoneella, mutta mökillä ei ole sähköä)

-lukuisia valmiiksi terotettuja lyijykyniä

-toinen terotin; ihan vain jos se ensimmäinen vaikka katoaisi tai tylsistyisi

-muutama pyyhekumi (näitä kuluu ihan järkyttävää tahtia, kun pyyhin aina lyijykynäluonnokset pois tieltä ennen maalaamista, piirrettyäni ensin niiden päälle musteella)

-lukemattomia eripaksuisia mustia tusseja ja täytekyniä (olen päättänyt jättää mustepullonkin kotiin)

-pieni lehtiö (A4) akryylimaalauspaperia, jolle voin jo luonnostella ruudut em. kynillä lopullista maalausta varten

-muovikansio, jossa A4-paperit kulkevat mukana semiturvassa

En siis edelleenkään aio ottaa mukaan maaleja, pensseleitä tahi varsinaista isoa luonnoslehtiötäni, järkevä kun olen. Joskin olen kyllä suunnitellut uuden matkalaukunkin ostamista. Tiedättehän, sellainen juuri ja juuri käsimatkatavaroille asetettujen maksimimittojen sisälle mahtuva mutta paljon isompi kuin jokin normireppu tai läppärilaukku. Olisi sitten vielä vähän lisää tilaa viedä piirustustarvikkeita tuoda tuliaisia.

Advertisement

About Angina

Angina on sosiologisesti epänormaali kahden pikkutytön äiti, ulkosuomalainen Sveitsissä, vapaa kirjoittaja, wannabe-sarjakuvatehtailija ja satunnainen akryylimaalari. Mitä muuta elämään kuuluu, riippuu tietenkin hetkestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: