Loma

Takana muutama lomapäivä Berliinissä, yksi lomayö Helsingissä, yksi lomavuorokausi Kokkolassa, reilut pari viikkoa lomailua mökillä ja muutama lomapäivä Helsingissä. Edessä vielä pari lomapäivää Helsingissä ja viikko lomaa itäisessä Saksassa ennen kotiinpaluuta.

Lomailu on rankkaa, ajoittain. Kaksi viikkoa näyttää olevan minun henkilökohtainen mökkeilyrajani; juuri sen verran aikaa siellä tekee mieli olla, kunnes on jo päästävä vesivessaan ja sähköverkkoon. Helsingissä taas tuntuu jotenkin stressi kasvavan, kun pitäisi ehtiä niin kamalasti kaikkea kun on niin kamalan vähän aikaa ja niin kamalan paljon kavereita ja niin kamalan paljon tärkeitä asioita, joita ei muuten pääse taas ikuisuuksiin näkemään, tekemään ja kokemaan.

Kun ylihuomenna edessä on taas Saksa, meno ehkä rauhoittuu taas hieman. Voi vaikka pysähtyä istumaan kivannäköiseen kadunkulmaan ihan suunnittelematta, kun suorituslistalla on vain ”Käy Saksassa. Kuule saksaa. Juo saksalaisia oluita. Syö.” ja ehkä pikkuisen sukulointia (jonka senkin voi kyllä kätevästi multipassata multitaskata noiden muiden tavoitteiden joukkoon.)

Ei sillä, ei tässä kyllä mitään valittamista ole. Joka paikassa on ollut ihanaa. Olen tämän reissun aikana jo halunnut kovasti muuttaa Berliiniin, Jyväskylään ja Helsinkiin; Tampere ja Turkukin on pyörinyt mielessä. Suomi kun on niin kaunis kesällä, ja Saksahan nyt on aina ihan puhdas onnela, ainakin aina kun minä olen käynyt.

Ja nyt jänskättää jo aika paljon se, ettei ole hajuakaan missä maassa tai maanosassa sitä vuoden kuluttua asuu. Kiinassa? Suomessa? Saksassa? Itävallassa? Australiassa? Kanadassa? Tässä näitä muutamia suosikkejani, noin ensi alkuun. Ai niin joo, ja Intiassakin voisi olla hauskaa.

Kuvassa Suomi: ravintolan kyseiseltä terassilta ostettua hintavaa oluttuoppia ei saa viedä saman ravintolan muutaman metrin päässä sijaitsevalle toiselle terassille, koska arvatenkin viranomaisten mielestä joku lapsi voisi ehkä nähdä vilahduksen anniskelualueen ulkopuolelle eksyneestä hermostomyrkystä ja alkoholisoitua.

Advertisement

About Angina

Angina on sosiologisesti epänormaali kahden pikkutytön äiti, ulkosuomalainen Sveitsissä, vapaa kirjoittaja, wannabe-sarjakuvatehtailija ja satunnainen akryylimaalari. Mitä muuta elämään kuuluu, riippuu tietenkin hetkestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: