Deutschland, Deutschland über alles

Tämän kesäloman myötä sydän jäi heilumaan jonnekin Saksan tienoille, näemmä. Loman puolivälin jäädessä taakse Suomessa tuntui jo siltä, että onhan tästä ihan kiva palata kotiin. Mutta ennen Kiinaan paluuta oli edessä vielä viikko lomaa Saksassa, eikä sen viikon jälkeen enää tehnytkään mieli kotiin. Tai siis kovasti olisi haluttanut siirtää se koti Saksaan. Berliiniin.

Illuusiotahan se pääosin; en ole koskaan asunut Saksassa, joten se on minulle aina vain se rento lomamaa. Siellä olen saanut nukkua aamulla pitkään, kiskoa aamiaiseksi niin pajon Nutellaa ja illalliseksi niin paljon pilsneriä kuin napa vetää  (kun kyllähän nyt lomalla saa elää epäterveellisesti) ja hengailla viileissä sarjakuvakaupoissa, baareissa, kahviloissa ja leikkipuistoissa koko päivän.

Kuplaa ei kuitenkaan tälläkään lomalla saatu puhki, vaan ihanahan sinne oli palata. Erityisen hurjaa oli parin vuoden tauon jälkeen tajuta, miten Prenzlauer Bergin kaupunginosa onkin oikeasti kasvanut ihan omassa tahdissani. Jos olisin enää yhtään solipsistisempi, väittäisin, että se kaupunginosa on tehty minulle. No, ainakin se on minun sukupolveni kaupunginosa, huomaan.

Kun olin parikymppinen, Prenzlauer Berg oli täynnä pieniä punkkareita, gootteja sekä metallivahvistettuja kenkiä ja PVC-vaatteita myyviä kauppoja. Juuri kun odotin ensimmäistä lastani, Xtran valikoimiin ilmestyi yhtäkkiä gootahtavia vauvanvaatteita. Nyt taas sain hämmästyksekseni huomata koko kaupunginosan olevan täynnä kolmikymppisiä polkupyörillä liikkuvia lapsiperheitä, kiinnostavia kahviloita sekä puuleluja ja laadukkaita satukirjoja myyviä pikkuputiikkeja. Ja jos tekee piipahduksen Friedrichshainin puolelle, löytää myös megalomaanisen kansanpuiston, jonka sisällä on lukuisia leikkipuistoja, pari terassiravintolaa ja kivoja pikniknurmia. Jos siis se Prenzlauer Bergin hiljattain uusittu leikkipuisto (siitä yhdestä sarjakuvakaupasta muutama kortteli itään) ei riitä.

Kotifasistin työsopimus Kiinassa päättyy näillä erää ensi keväänä. Ehkä sitten sinne Saksaan?

Kuvassa ruoka-annos keskellä itäsaksalaista maaseutua sijaitsevassa Zum Burgwall -ravintolassa. Saksassa riistakin maistuu paremmalta.

Advertisement

About Angina

Angina on sosiologisesti epänormaali kahden pikkutytön äiti, ulkosuomalainen Sveitsissä, vapaa kirjoittaja, wannabe-sarjakuvatehtailija ja satunnainen akryylimaalari. Mitä muuta elämään kuuluu, riippuu tietenkin hetkestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: