Luonnoksia

Ihan vain mielenrauhani löytymiseksi olen yrittänyt pitää pari päivää taukoa sarjakuvan maalaamisesta. Ja mitäköhän järkevää sen sijaan on tullut tehtyä? No tietenkin luonnosteltua sarjakuvaan myöhemmin tulevia hahmoja. Enkeleitä.

Koska koko sarjakuva kuitenkin tuli aloitettua, jotta pääsisi piirtämään mahdollisimman paljon hienoja enkeleitä. Juoni vain ei ole sallinut moista vielä, joten tehdään sitten edes naama- ja poseerauskuvia enkeleistä parempia juonenkäänteitä odotellessa. Saa nähdä, pysyykö hahmojen ulkomuoto samana siinä vaiheessa kun pitäisi alkaa vääntää mielikuvia käytännöksi; ainakin osa hahmoistani on ehtinyt olla luonnosteluvaiheessa jo vaikka minkä näköisiä.

Voin kertoa, että hahmojen kehittely on muuten ylivoimaisesti hauskinta koko sarjakuvaprojektissa. Ihan mieletöntä, että saa tyhjästä (?) kehittää juuri sellaisia tyyppejä kuin ihan itse haluaa! Ja sitten on tietenkin myös ihan mieletöntä ryhtyä freudeilemaan ja analysoimaan, miksi minä siitä nyt tuollaisenkin tein. Hetken aikaa tuntee olonsa oman pienen universuminsa jumalaksi, ja sitten alkaa hirvittää, kun löytää jonkin oman aspektinsa jokaisesta hahmosta. Jumalansa kuvia.

Sigmund seuraajineen taisi sanoa jotain sellaista, että jokainen unessa näkyvä hahmo on jokin näkökulma unennäkijästä itsestään. Päteeköhän sama semitietoisesti keksityn fiktiivisen tarinan hahmoihin?

Niin, joku ehkä voisi kutsua näitä spoilereiksi. Siinä tapauksessa ei kannata katsoa pidemmälle.

Ja niin, selvähän se on, etten minä näitä kuvia missään tyhjiössä piirtele. Muusat ne on minullakin.

Ja eikös se ole niin, että jos minä ensin itse ehdin huutaa ”Mike Carey!”, niin kukaan muu ei voi enää tehdä samaa syytöstä?

Advertisement

About Angina

Angina on sosiologisesti epänormaali kahden pikkutytön äiti, ulkosuomalainen Sveitsissä, vapaa kirjoittaja, wannabe-sarjakuvatehtailija ja satunnainen akryylimaalari. Mitä muuta elämään kuuluu, riippuu tietenkin hetkestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: