Melkein Suomessa

Suomi on ollut mielessä monellakin tapaa viime aikoina. Tänään on tietenkin kunnallisvaalit, joita varten kävimme viikko sitten Shanghaissa koko perheen voimin äänestämässä. Näinkin ehkä yhden päivän aikana enemmän suomalaisia kuin koskaan aiemmin Kiinassa; ei vain konsulaatissa, vaan myös sen ympäristössä. Koiranulkoiluttaja kysäisee kadulla, kävimmekö äänestämässä; läheisessä kahvilassa suomalainen pariskunta tiedustelee miten kauan olemme maassa asuneet.

Koko äänestysreissu hihitytti – onhan se nyt kornia, että helsinkiläistä äänioikeuttaan pääsi käyttämään myös kotifasisti, joka on siis Saksan (vaan ei Suomen) kansalainen ja joka siis asuu Kiinassa. Ja joka kuulemma äänesti persuja. Siinäpä riittää profiloitavaa.

Ja sitten yhtenä päivänä kaikki, siis ihan kaikki, kertoivat Facebookissa että nyt oli sitten tullut lunta. Ihan kaikkialle Suomeen. Paitsi ehkä Savonlinnaan. Laittoipa muutama valokuviakin. Ja Hesarissa oli kuvia liukastelevista ihmisistä.

Lumi! Suomi! Talvi!

Täällä on yhä reippaasti yli 20 astetta. Luovuin jo sandaaleista, mutta kyse oli enemmänkin jääräpäisyydestä (ei ole jumalauta kesä enää lokakuun lopussa) kuin lämmönsäätelystä. Suomessa kaivaisin joulukoristeet tai vähintään kynttilät esiin viimeistään marraskuun alussa, täällä ei sentään enää tarvitse ilmastointia.

 

Mutta kuten oheinen kuva todistaa, on täällä Nanjingissakin lunta. Tai oli tuollaisen pikkulapsen sormellisen verran viime uudenvuodenpäivänä.

Advertisement

About Angina

Angina on sosiologisesti epänormaali kahden pikkutytön äiti, ulkosuomalainen Sveitsissä, vapaa kirjoittaja, wannabe-sarjakuvatehtailija ja satunnainen akryylimaalari. Mitä muuta elämään kuuluu, riippuu tietenkin hetkestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: