Sarjakuvalle ääniraita

Kun aloin joskus talvella kirjoittaa pientä kirjaksi tähtäävää tarinaa, törmäsin pian siihen ongelmaan, etten osannut sanoa kaikkea tahtomaani kirjallisesti. Niinpä keksin sitten vaihtaa kirjahaaveen sarjakuvahaaveeksi. Jossain vaiheessa sitten alkoi tuntua siltä, että sarjakuvakin on vajaa, kun sen ja sen kohtauksen taustalle olisi NIIN siistiä saada juuri se ja se kappale taustalle. Että elokuvako tässä pitää seuraavaksi vääntää, häh?

No, en osaa tehdä elokuvia, mutta osaan kyllä kasata soittolistoja sekä copypastata Spotify-linkkejä. Niinpä nykyään sarjakuvalla on myös ääniraita; lista löytyy täältä. Lisäilen sinne biisejä sitä mukaa kun tarina etenee.

Jonkin verran toki arvelutti moinen lista. Pitääkö niistä kolmestakin lukijasta karkottaa puolet vain siksi, että niillä on erilainen musiikkimaku kuin minulla? Miksei saa antaa ihmisten luoda juuri itselleen sopivimman tunnelman omassa päässään, pakkoko sitä on tuputtaa juuri sitä tiettyä. Kun sama biisi varmaan kuitenkin herättää ihan erilaisia tuntemuksia eri ihmisissä. Hämärtää koko sanomaa, sano.

Mutta se onkin vapaaehtoista. Jos siis kiinnostaa tietää, mitä kuuntelen taustalla ruutuja maalatessani, sieltä listalta se selviää. Mutta ei se mitään juman sanaa ole. Paitsi koko sarjakuvan ihan viimeinen biisi, joka tietenkin julkaistaan vasta sarjakuvan viimeisen sivun myötä. Se on jumalan sanaa, tässä tapauksessa siis minun. Siitä pitäisi ehkä tehdä pakollinen. Osaisikohan koodata postauksen niin, ettei kuva lataudu ellei biisi soi? Ja vielä niin että soittavassa laitteessa on varmasti riittävä äänenvoimakkuuden taso.

Advertisement

About Angina

Angina on sosiologisesti epänormaali kahden pikkutytön äiti, ulkosuomalainen Sveitsissä, vapaa kirjoittaja, wannabe-sarjakuvatehtailija ja satunnainen akryylimaalari. Mitä muuta elämään kuuluu, riippuu tietenkin hetkestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: