Perunalaatikkoa kiinalaisittain

Kiinalainen-perunalaatikkoPerunalaatikon imellyttäminen osoittautui harvinaisen autenttiseksi Kiina-kokemukseksi, tai siis niin autenttiseksi kuin nyt perunalaatikon imellyttämisestä Kiinassa ylipäänsä saa. Kiinahan on kaikenlaisten viritelmien luvattu maa, jossa ei kyllä juuri missään näy jeesusteippiä ilmastointiteippiä, koska se olisi jo liian ammattimainen työkalu. Rautalanka ja pakkausteippi saavat riittää kaikilla elämänalueilla.

Niinpä perunalaatikon valmistuksessakin törmää seuraaviin paikallisuuksiin:

1. Uuni. Sellaista ei kiinalaiskodista löydy. Kaupasta voi kuitenkin ostaa pienen pöytämallin, jonka sisälle onneksi juuri ja juuri mahtuu kymmenen litran kattila.

2. Uuni ei ole hirmuisen laadukas, joten sen luukku on jo mennyt rikki. Jotta luukku pysyisi kiinni, on uunin yläpuolisen kaapin oveen kiinnitetty rautalangalla moppi. Koska yläpuolinen kaappi on hieman taaempana kuin sen alapuolinen pöytätaso, nojaa mopinvarsi uunin luukun kahvaan ja pitää luukun omalla painollaan kiinni. Kun uunin haluaa avata, täytyy avata myös viereinen parvekkeen ovi, jotta mopinvarsi mahtuu kääntymään pois aukeavan luukun tieltä nojaamaan uunin säätönappulaan.

3. Uunin pienin lämpötila on 100 celsiusastetta, mikä on perunalaatikon imellyttämiseen liian paljon.

4. Viimevuotinen kokemus kuitenkin osoitti, että jos uunin luukun jättää hieman raolleen, massasta tulee juuri sopivaa. Jotta uunin luukku pysyisi raollaan, on sen yläreunaan ripustettu teräksinen reikäkauha, jonka varsi siis roikkuu uunin sisällä.

Kiinassa asumisesta pitäisi oikeastaan myöntää jonkinlainen insinöörin tutkinto.

Advertisement

About Angina

Angina on sosiologisesti epänormaali kahden pikkutytön äiti, ulkosuomalainen Sveitsissä, vapaa kirjoittaja, wannabe-sarjakuvatehtailija ja satunnainen akryylimaalari. Mitä muuta elämään kuuluu, riippuu tietenkin hetkestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: