Sveitsi!

luntaPiinallinen odotus on päättynyt ja tuleva kotimaa on selvinnyt. Sveitsi, hii!

Kulttuurishokki lienee mahdollisimman kokonaisvaltainen, sillä ensimmäiset kuukaudet voi aina ruokakaupan kassalla ottaa sydämestä; miten voikin jokin maa olla niin kallis. Onneksi palkatkin ovat suhteessa isompia.

Muutos nykyiseen voi olla muutenkin aika iso: täällä sitä asutaan pilvenpiirtäjiä pursuavassa ja saasteisessa kahdeksan miljoonan kiinalaisen kaupungissa, kun taas Sveitsin päässä harkitaan muuttoa isomman (tihih, pienempi kuin Helsinki!) Zürichin sijaan läheiseen, 10 000 asukkaan pittoreskiin Bruggiin. Enpä olisi vielä kaksi vuotta sitten kuvitellut oikeasti preferoivani pikkukaupunkia isomman sijaan, mutta näköjään suuriin kaupunkeihinkin voi ainakin hetkellisesti kyllästyä.

Muutto on huhtikuun lopulla ja tämäkin pesti on taas vain parivuotinen, joten saa nähdä mihin elämä sen jälkeen vie. Onneksi ei tarvitse vielä tietää!

Kotifasistia kyllä vähän hirvittää, kuinka eleganttia pohjoissaksaa puhuvista lapsista tämän kokemuksen jälkeen tulee karmaisevaa sveitsinsaksaa vääntäviä mukuloita. Ja ehkä minuunkin jokunen omituisuus sieltä tarttuu, kun en paremmasta tiedä.

 

Tulevassa kotimaassa on arvatenkin enemmän lunta kuin oheisessa, uudenvuodenpäivänä Nanjingissa räpsäistyssä valokuvassa.

Advertisement

About Angina

Angina on sosiologisesti epänormaali kahden pikkutytön äiti, ulkosuomalainen Sveitsissä, vapaa kirjoittaja, wannabe-sarjakuvatehtailija ja satunnainen akryylimaalari. Mitä muuta elämään kuuluu, riippuu tietenkin hetkestä.

One comment

  1. Mika

    On kyllä pikkupaikka jos ei Googlen kuva-autokaan ole ehtinyt kartoittamaan aluetta 😉 Mutta siinähän lapsille projektia odotella sitä ja juosta sitten kamera-auton perässä ja ikuistaa itsensä Googlemapsiin jossain hauskassa rooliasussa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: