Alamittaisten ongelmanratkaisukyvyistä

syyttomatToivoa sopii, että perheen kuopuksen ongelmanratkaisukyvyt vielä tulevaisuudessa kohenevat. Ainakaan tällä hetkellä neidin ratkaisut eivät aina ole niitä optimaalisimpia.

Lapset tykkäävät leikkiä maalaushuoneessani, eikä niitä ole ollut mitään syytä estää, kun osaavat olla nätisti. Joskus annan lapsosten rapsuttaa maalauspaletistani kuluneet maalit pois roskikseen, mikä on varsinainen pienen ihmisen haaveiden täyttymys.

Maalipalettiin saa koskea vain luvan kanssa ja minun läsnäollessani, mutta kiusaus kävi kuopukselle ilmeisesti liian suureksi tämän löytäessä vanhan maalimöntin yksin maalaushuoneessa leikkiessään. Ikävä vain, ettei kyseinen möntti ollutkaan vielä kokonaan kuivunut, vaan pikkuneidin pikkukätöset tuhriintuivat märkään maaliin.

Tässä vaiheessa olisi sitten se hetki, jossa kannattaisi pysähtyä harkitsemaan seuraavaa siirtoaan. Sanomista on selvästikin tulossa, kun mentiin ilman lupaa koskemaan paikkoihin, joihin ei selvästikään olisi kannattanut mennä koskemaan. Joku lapsi saattaisi synnintunnossaan huutaa äidin paikalle ja tunnustaa kolttosensa; joku ovelampi ehkä hiipisi huomaamatta pesemään kätensä ja toivoisi ettei kukaan huomaa pieniä sormenjälkiä paletissa.

Mutta ei meidän kuopuksemme. Meidän kuopuksemme päättää hankkiutua maalista eroon pyyhkimällä tahmatassunsa ainakin seinään, työtuoliin sekä pöydällä lojuviin keskeneräisiin maalauksiin. Ja hipsiä sitten vaivihkaa leikkimään muualle.

Kuvan alamittaiset lumiukot eivät ole vastuussa taustalla viruvan isomman lumiukon kurjasta kohtalosta; meidän kuopuksemme sen sijaan on.

Advertisement

About Angina

Angina on sosiologisesti epänormaali kahden pikkutytön äiti, ulkosuomalainen Sveitsissä, vapaa kirjoittaja, wannabe-sarjakuvatehtailija ja satunnainen akryylimaalari. Mitä muuta elämään kuuluu, riippuu tietenkin hetkestä.

2 comments

  1. Voi ei mikä kauhutarina! Toivottavasti maalauksista jäi vielä pelastettavaa!

  2. Katastrofi oli yllättävän pieni; kaikista mahdollisista väreistä kuopus tuhri onneksi valkoisella maalilla, minkä päälle on helppo maalata uusiksi. Eikä valkoinen seinäkään näytä turhan härskiltä, jos ei tutki lähempää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: