Stressin katoamisesta

PappiVähän aikaa se kesti muuttopäätöksen jälkeen, mutta lopulta stressi näkyy haihtuneen. Taisi mennä vähän liiankin kanssa: uusi elämänasenteeni on enemmän tyyliä aimikämuuttonokaijokukertoojosmunpitäätehdäjotain.

Juu, kyllähän minä hekumoin ajatuksella eurooppalaisesta juustohyllystä, eurooppalaisesta suklaahyllystä, eurooppalaisesta vesijohtovedestä, eurooppalaisesta kielestä ja eurooppalaisesta järjestelmällisyydestä; kuolaan myös kotifasistin linkkaamia valokuvia potentiaalisista asunnoista siellä piskuisessa sveitsiläiskaupungissamme (Siis kukapa nyt ei haluaisi muuttaa vaikkapa tänne, vaikka se onkin vähän, höm, kalliihko.). Mutta siihenpä aktiivisuuteni jääkin.

Kun ei oikeasti tarvitse tehdä mitään. Johan tämä on kerran tehty, maasta toiseen muutettu, eikös se mene jo rutiinilla vähän kuin itsestään? Ja nythän ei olla muuttamassa mihinkään ihmeelliseen aasialaismaahan, vaan sivistyneeseen eurooppalaismaahan kaltaistemme keskuuteen. Kielikin osataan jo ennestään. Eikä EU-kansalaisen tarvitse Sveitsiin muuttaessaan tanssia päällään vaan voi ihan sillä tavalla hillityn sivistyneesti huolehtia asiallisen kevyestä byrokratiasta niin kuin vain sivistyneet ihmiset byrokratiasta huolehtivat.

Ja jos nyt jotain murheita tuleekin vastaan, niin kyllähän tuo siippa niistä sitten kertoo, eikö totta? Kotifasistin työstähän tässä on kyse, ja kotifasistin äidinkielellä pyörivästä maasta. Notta mikäs tässä on takakenossa loikoillessa.

(Tai siis en tietenkään loikoile takakenossa, vaan pakerran lähes kaiken valveillaoloaikani etukenossa sarjakuvan parissa kuin pieni eläin. Kyllä siitä vielä tulee jotain mullistavan hienoa; pakkohan siitä on tulla. Ja joko muistin mainostaa, että sen Facebook-sivusta saa tykätä? Oikeastan pitää tykätä, jotta voit sanoa tykänneesi siitä jo kun se oli vielä ihan tuntematon.)

Kuvan maalaus ei liity yhtään mihinkään aiheeseen, ei edes ajankohtaisiin uutisiin. Tai, no, ehkä vähän. Ja sarjakuvaan se tietty liittyy, mikäpäs elämässäni ei nykyään liity. Jotenkin saan Sveitsinkin varmasti ujutettua mukaan. Pieni maa, ei voi olla niin vaikeaa.

Advertisement

About Angina

Angina on sosiologisesti epänormaali kahden pikkutytön äiti, ulkosuomalainen Sveitsissä, vapaa kirjoittaja, wannabe-sarjakuvatehtailija ja satunnainen akryylimaalari. Mitä muuta elämään kuuluu, riippuu tietenkin hetkestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: