Kaiken kasautumisesta

portaat

Ensimmäiset pari kuukautta Sveitsissä ovat olleet yllättävän stressaavia. Mitään erityisen dramaattista ei ole Kiina-henkeen tapahtunut, mutta pinna on jostain syystä ollut koko ajan kireänä ja kaikki pienetkin monimutkaisuudet ovat tuntuneet raskailta vastoinkäymisiltä. Olen psykoanalyyttisesti arvellut, että puolitoistavuotisen sarjakuvaprojektin päättyminen näinä päivinä se tässä vie mielen uusille rajoille.

Tavoitteena on ollut saada kaikki nämä pienet muuttokommervenkit tyydyttävälle tolalle sekä saada sarjakuva valmiiksi ennen Suomeen lentämistä; mielikuvissani on siintänyt se hetki kun olemme saapuneet mökille eikä minun tarvitse (enkä edes voi!) tehdä millekään enää yhtään mitään pariin viikkoon.

No, se haavekuva sai nyt sitten ilmeisesti jäädä: pienet vastoinkäymiset saivat seurakseen pikkuisen isomman, kun kuopus tippui sisarustaistelussa kerrossängyn yläpediltä pää edellä ja sai kallonmurtuman. Kamalan vakavaa se ei ole ja huomenna kolmannen sairaalayön jälkeen ipana pääsee jo kotiin, mutta niinikään huomiset Suomen-lennot saavat unohtua, kuten mahdollisesti myös lippurahojen takaisin saaminen lääkärintodistuksesta huolimatta. Mitäs ostimme halvimmat saatavilla olevat turistiluokan liput ja mitäs emme vielä ehtineet saada uutta matkavakuutusta voimaan kaikkien näiden byrokratiakiemuroiden keskellä.

Sairausvakuutus sen sijaan onneksi on jo voimassa, ja siitä on nautiskeltu laadukkaassa sveitsiläissairaalassa. Maanantain vastaisena yönä ei päivystyksessä tarvinnut jonottaa vaan hoitoon pääsi heti; à la carte -listalta tilattava sairaalaruoka on gurmeetasoa ja sitä riittää koko perheelle; hoitajat piipahtelevat vähän väliä tarkistamassa pikkupotilaan kuntoa, tuomassa leluja ja kirjoja sekä kaikenlaista suuhunpantavaa mitä pieni ihminen vain keksii vaatia; kaiken lopun syötävän ja juotavan voi käydä hakemassa osaston keittiöstä itse. Ja käy se sairaalaklovnikin viihdyttämässä jälkikasvua.

Mutta olisi se vain ollut kivaa jos ei olisi tätäkin tarvinnut kokea; nyt tai oikeastaan koskaan.

Advertisement

About Angina

Angina on sosiologisesti epänormaali kahden pikkutytön äiti, ulkosuomalainen Sveitsissä, vapaa kirjoittaja, wannabe-sarjakuvatehtailija ja satunnainen akryylimaalari. Mitä muuta elämään kuuluu, riippuu tietenkin hetkestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: