Onnellisten tähtien alaisesta maailmasta

ilotulitusYhden aikaisemman ulkomaankomennuskokemuksen myötä kyynistyneenä en edelleenkään uskalla väittää, että Sveitsi on onnela ja tänne me jäämme, jos vain vakituinen työpaikka tämän pätkän jälkeen löytyy. Silti, kyynisenäkin, uskallan nauttia sentään nykytilasta. Täällä on kivaa. Hurjan kivaa.

Olen pitänyt tätä asumisen mukavuutta lähinnä sveitsiläisenä juttuna, mutta reilu viikko takaperin sain kuulla olevani paikallisestikin onnekas. Olin ajatellut, että sellaisia naapurustojuhlia nyt varmaan järjestetään joka paikassa, ja että sellaisia ne sveitsiläiset nyt vain ovat, iloisia ja tuttavallisia ja ottavat avosylin vastaan kieltä vähän kehnomminkin solkkaavat tulokkaat.

Mutta ei näitä meidän juhliemme kaltaisia katujuhlia kuulemma järjestetäkään joka kadulla; ainakaan niitä ei ole järjestetty neljääkymmentä vuotta, niin kuin meidän juhliamme. Eikä suurimmalla osalla muista katujuhlista ole lupaa panna koko katua kiinni vuorokaudeksi ja kantaa pöytiä ja värivaloja keskelle tietä. Saipas kerrankin istua aamutunneille keskellä katua ja parantaa maailmaa viinilasin ääressä ilman että tarvitsi pelätä naapurien suivaantuvan! Ja tukka pörröisenä liian lyhyiden yöunien jälkeen saattoi raahautua takaisin kadulle aamupalalle yhtä unisten naapureiden joukkoon.

Ja oletteko nähneet sveitsiläisiä jääpalapusseja? Mitä insinööritaidon ja käyttöliittymäsuunnittelun riemujuhlaa! Kaupassa on juustoja ja suklaita ihan liikaa! Joessa voi uida! Joka puolella on suihkulähteitä, joiden vettä voi juoda! Täällä puhutaan ymmärrettävää kieltä, tai ainakin kirjoitetaan! Junassa mahtuu yleensä istumaan!

Hitto kun ne tajuaisivat vielä pitää kauppoja edes joskus auki sunnuntaisin, niin ei olisi mitään valittamista juuri nyt. Tai ei ainakaan mitään kovin akuuttia.

Kuvassa ilotulitus keskellä kotikatua.

Advertisement

About Angina

Angina on sosiologisesti epänormaali kahden pikkutytön äiti, ulkosuomalainen Sveitsissä, vapaa kirjoittaja, wannabe-sarjakuvatehtailija ja satunnainen akryylimaalari. Mitä muuta elämään kuuluu, riippuu tietenkin hetkestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: