Maailmaan palaamisesta

Tyhjää täynnäElämästä on tullut harvinaisen koteloitunutta. Myönnettävä se on: sosiaalinen piirini täällä Sveitsissä on edelleen aika olematon, ja sen muuttamiseksi näkemäni vaiva on ollut melko vähäistä. Sitten oli tämä joulunaika, jolloin länsimaisen ihmisen kuuluukin käpertyä itseensä ja teeskennellä maailman olevan vain ulkopuolinen illuusio.

Kun tähän vielä yhdistetään kolme viikkoa pajalla nököttänyt tietokone ja siitä seurannut virtuaalinenkin eristäytyminen, alkaa sitä tuntea itsensä jo aikamoiseksi luolaihmiseksi. Niin, ja sanoinko jo, että sarjakuvanikin on ollut telakalla jo joulukalenteriajoista asti? Se kun ei edennyt toivotulla tavalla toivottuun suuntaan, tai siis mihinkään yhteen valittuun suuntaan vaan vähän jokaiseen tarjolla olevaan ilman- ja väli-ilmansuuntaan.

Toisin sanoen ulkomaailman lisäksi olen ollut erossa myös sisäisestä maailmastani.

Ajattelin hissukseen tehdä jotain asialle. Yritän taas kaivautua ihmisten ilmoille, ehkä käydä taas jossain expat-tapahtumassa vaihtamassa kuluneita ”hei, mistä olet kotoisin / kuinka kauan olet asunut Sveitsissä” -kohteliaisuuksia, tai sitten voisin yrittää kutsua kotifasistin työkavereita kestitettäväksi. Tietokone saapui kotiin eilen, joten tiedän taas jotain internetmaailmankin tapahtumista.

Joulu taas on ohi, koska pöydällä on maljakossa tulppaaneita.

Ja vaikka sarjakuvaromaani on yhä tauolla, piirrän taas. Itsekritiikin noustua (tahi tason laskettua) ei huvita juuri nyt pakertaa megalomaanisen projektin kimpussa, vaan huijaan itseni luovan harrastuksen pariin raapustelemalla nopeita mustavalkoisia strippejä ja luonnoksia erilliseen, uudelleen henkiin herätettyyn silppublogiin. Kun kerran varsinaiseen tarinaan ei saa istutettua kaikkia niitä toivomiani rönsyjä, päästän ne sitten vapaamuotoisesti ja -mielisesti pyörimään tässä toisessa osoitteessa.

Mutta nyt suljen taas hetkeksi silmät ennen kuin tuo tammikuinen harmaus sokaisee.

Kuvassa sveitsiläinen maisema jouluaattona. Vaikka tämä on tiiviisti asuttu maa, kyllä täälläkin mahtuu tarvittaessa olemaan ihan keskenään.

Advertisement

About Angina

Angina on sosiologisesti epänormaali kahden pikkutytön äiti, ulkosuomalainen Sveitsissä, vapaa kirjoittaja, wannabe-sarjakuvatehtailija ja satunnainen akryylimaalari. Mitä muuta elämään kuuluu, riippuu tietenkin hetkestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: