Se toinen olut

Nyt kun olen taas päässyt valittamisen makuun, kerrottakoon, että söin juuri ravintolassa, jossa hinnat olivat liian korkeita, ruoka pahaa ja tarjoilu ala-arvoista.

Olutlistalla on tasan kaksi vaihtoehtoa: Budweiser (kehnoa) ja Tsingtao (kehnompaa). Tilaan ruokajuomaksi Budweiserin osoittamalla sormella listasta.

Naapuripöydät, myös ne meitä myöhemmin täyttyneet, saavat ruokansa paljon ennen meitä. Lopulta meidänkin annoksemme alkavat tulla tipoitellen, vartin välein. Olut ei kuitenkaan tule, ja pöytään tuodusta laskusta näen, ettei tilaus ikinä edes mennyt perille nyökyttelystä huolimatta. Kotifasisti tilaa tarjoilijalta Budweiserin englanniksi. Tarjoilija tuijottaa hetken suu auki ja kävelee sitten pois.

Olutta ei tule. Kotifasisti tilaa uudestaan Budweiserin toiselta tarjoilijalta. Tämä tuo Tsingtaon. Sanon kiinaksi, etten halua Tsingtaoa vaan Budweiserin. En tosin tiedä Budweiserin nimeä kiinaksi, joten sanoin vain yi bei Budweiser. Tarjoilija poistuu paikalta.

Tarjoilija palloilee hetken ympäriinsä, ja tulee hetken kuluttua takaisin vesilasin kanssa. Kieltäydyn vesilasista ja sanon kiinaksi, että haluan oluen, mutten Tsingtaoa vaan sen toisen. Tarjoilija tuijottaa hämmentyneenä eikä ymmärrä mitä haluan. Pyydän ruokalistan.

Tarjoilija tuo ruokalistan, jolta osoitan jälleen Budweiseria. Valo syttyy hänen kasvoillaan ja hän huudahtaa bawei! Tarjoilija katoaa joksikin aikaa, mutta tuo lopulta Budweiserin ruokailuni jo päätyttyä.

Kuluu viisi minuuttia. Yhtäkkiä pöydän ääreen talsii se aikaisempi suu auki tuijottanut tarjoilija ja tuo Budweiserin.

Advertisement

About Angina

Angina on sosiologisesti epänormaali kahden pikkutytön äiti, ulkosuomalainen Sveitsissä, vapaa kirjoittaja, wannabe-sarjakuvatehtailija ja satunnainen akryylimaalari. Mitä muuta elämään kuuluu, riippuu tietenkin hetkestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: