Talvihorroksesta

joulukakkuAlan uskoa niitä, joiden mukaan talvihorros sopii myös ihmiselle. Sillä millä muullakaan nimellä kutsuisin tätä neljän seinän sisällä jäpittämisen tarvetta? Kun ei ole työtä mihin olisi pakko mennä, löytää yhä useampana nihkeänsumuisenkylmänä päivänä tekosyitä pysyä ihan vain kotona. Lapsiltakaan ei tarvitse montaa kertaa kysyä haluavatko päiväkotiin vai jäävätkö mieluummin kotiin nukkumaan.

Kun kotifasisti oli joulun alla viikon Saksassa, eivät muksut käyneetkään päiväkodissa. Ihan vain koska minua ei yhtään huvittanut herätä aamulla niin aikaisin, että olisin ehtinyt ennen portin sulkeutumista eli aamuyhdeksää herättää, ruokkia, pukea ja kyyditä vastahakoiset mukulat laitokseen. Ja sitten tuli joulu, jolloin ei tietenkään juuri muuta tehdä kuin laitetaan ja syödään jouluruokia, mässytetään suklaata, luetaan kirjoja ja katsellaan Torchwoodia (nyt jo toista kertaa putkeen, kun neljännen kauden päätyttyä vieroitusoireet olivat liian hirmuiset).

Onneksi Kiinassa päiväkoti ja työpaikat ovat uudenvuoden seudulla kiinni melkein viikon; on tekosyy jatkaa lomaa vielä reilulla viikolla. Yskivätkin noin kovasti, eihän niitä voi tuollaisena hoitoon viedä. Ja pianhan tuleekin taas kiinalainen uusivuosi, jolloin lomaa on ainakin pari viikkoa, ehkä kuukausi. Sitten se talvi alkaakin olla pulkassa, sano.

Flegmaattisuutta lisää tietenkin sekin tieto, että joskus keväällä täältä lähdetään Jonnekin Pois. Että mitä sitä nyt suotta enää panostaa ympäristöön tutustumiseen ja sopeutumiseen, kohtahan maisemat vaihtuvat. Jaksa kommunikoida kenenkään kanssa.

Jos vaikka maalaisi taas vähäsen. Suklaatakin on vielä. Ja enkelipipareita. Ja tuota kuvassa olevaa joulumarsipaanikakkua.

Advertisement

About Angina

Angina on sosiologisesti epänormaali kahden pikkutytön äiti, ulkosuomalainen Sveitsissä, vapaa kirjoittaja, wannabe-sarjakuvatehtailija ja satunnainen akryylimaalari. Mitä muuta elämään kuuluu, riippuu tietenkin hetkestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: