Aatoksin mi kauas entää

Eräs suosikkiharrastuksistani on tulevaisuuden suunnittelu. Sitä on kiva tehdä isommalla porukalla tai vähintään kotifasistin kanssa, mutta turvallisinta se on yksin; kaikkien osallistujien olisi nimittäin ymmärrettävä, että kyse on vain viihdyttävästä iltapuhteesta eikä minkäänlaisesta sitovasta sopimuksesta. Mukavinta on nimittäin suunnitella sellaista tulevaisuutta, jota ei nykyajassa vielä mitenkään voi suunnitella. Kyse on siis jonkinlaisesta haaveilusta, joka kuitenkin sijoittuu pilvilinnoja selvästi vankemmin maan pinnalle eli johtaa täysin toteuttamiskelpoisiin ideoihin.

Nyt, vasta alle kolmen kuukauden jälkeen, on suunnittelupöydälläni tulevaisuutemme Kiina-vuosien jälkeen. Koska kolmen kuukauden perusteella on täysin mahdotonta sanoa mitä kahden vuoden kuluttua haluaa tehdä, on suunnittelussa mukavan vapaat kädet. Tietenkään myös eteen tulevista mahdollisuuksista ei ole hajua, mutta eipä sellaisiin useimmiten törmää ellei osaa itse vähän etsiä.

Tällä hetkellä olen sitä mieltä, etten halua kahden vuoden jälkeen enää jäädä Kiinaan vaan muuttaa ensisijaisesti Saksaan ja toissijaisesti Suomeen. Miksi Saksa tai Suomi? Koska esikoinen menee kahden vuoden kuluttua kouluun. Muksujen äidinkieliä ovat saksa ja suomi, ja haluaisin koulukieleksikin jommankumman. Lisäksi haluaisin vahvistaa omaa saksaani, jotta voisin sanoa sekä ymmärtäväni että puhuvani sitä hyvin; nyt voin kehuskella vain ymmärtämiselläni.

Miksi ei enää Kiina? Ei pidä kuvitella, että tämänhetkinen mielentilani johtuisi siitä, etten viihtyisi Kiinassa. Olen alkanut viihtyä täällä vallan mainiosti, enkä todellakaan koe haluavani päästä täältä pian pois. Kaksi edessä olevaa vuotta tuntuvat juuri nyt juuri oikean pituiselta ajalta nähdä uusi kulttuuri ja oppia jotain uutta elämästä. Sen jälkeen on sitten vain aika tehdä taas jotain muuta, vaikka se olisikin jotain niin tylsää kuin paluu Eurooppaan.

Mutta kuten sanottu, suunnitelmiin täytyy osata suhtautua oikealla kepeydellä.

Advertisement

About Angina

Angina on sosiologisesti epänormaali kahden pikkutytön äiti, ulkosuomalainen Sveitsissä, vapaa kirjoittaja, wannabe-sarjakuvatehtailija ja satunnainen akryylimaalari. Mitä muuta elämään kuuluu, riippuu tietenkin hetkestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: