Jälleennäkemisestä

Muuttokuormamme saapui tänään; kolme kuukautta meidän jälkeemme ja kuukauden ennakoitua myöhemmin. Laatikoiden availu oli kuin pieni joulu, sillä emmehän me enää muistaneet mitä kaikkea muuttofirman pakattavaksi tulikaan jätettyä. Ja lapset nyt tietenkään eivät enää muistaneet vanhoja lelujaan, vaan luulivat saaneensa pinon uusia.

Luulin asunnostamme löytyvän käsittämättömän paljon erilaista säilytystilaa, mutta nyt huomasinkin meidän vain aiemmin omistaneen tavallista vähemmän tavaraa. Kyllä ne kaapit nyt taas pursuavat, vaikka kuinka myytiin, annettiin ja heitettiin muka kaikki mahdollinen pois ennen muuttoauton tuloa.

Pääsin myös leikkimään vihaista länsimaalaista, kun muuttomiehet purkivat tavaramme ja jättivät yli miehen korkuisen ja muutaman miehen (ainakin muutaman kiinalaismiehen) levyisen roskavuoren heti ovemme ulkopuolelle käytävään. Olivat kovasti sitä mieltä, että ei sen siivoaminen heille kuulu. Useamman puhelun se vei, mutta lopulta ”me emme todellakaan siivoa tuota roskakasaa pois, se on teidän työtänne ja turha lähettää loppulaskuakaan ellette hoida hommaa” -argumentoinnin myötä jonkun esimies lupasi lähettää paikalle ahkeria siivoajia.

Tätä odotellessa alkoivat naapuritkin äkäisesti kävellä ovesta sisään ja kysellä vuoren omistajan perään. Touhu alkoi kyrsiä sen verran (”Sorry, I don’t speak Chinese” – jos olisin ollut kiltimmällä tuulella olisin sentään sanonut wo bu hui shuo zhongwen), että lopulta vastasin kiinankieliseen papatukseen yhtä intensiivisellä englanninkielisellä (miksei suomen-?) papatuksella kunnes kyselijä vain seisoi hölmistyneenä. Lopuksi pääsin kuittaamaan kiinaksi MEIWENTI! ja sulkemaan oven.

Muuttokuorman mukana tuli kuitenkin cocktail-ravistin, ja vaikka joudunkin näemmä korvaamaan margaritani limetit sitruunoilla (argh!) ja juomaan drinkin viinilasista (nngh), arvelen päivän saldon jäävän selvästi plussan puolelle.

Taulut! Sarjakuvat! Valokuvat! Ruuvipannu! Espressokupit! Maalit! Pensselit! Lyijykynät!

(Kuvassa viimeiset hetket Suomessa huhtikuun lopussa eli lentokoneeseen tulevat tavarat matkalaukuissa ja muuttofirma hääräämässä niiden muiden kanssa.)

Advertisement

About Angina

Angina on sosiologisesti epänormaali kahden pikkutytön äiti, ulkosuomalainen Sveitsissä, vapaa kirjoittaja, wannabe-sarjakuvatehtailija ja satunnainen akryylimaalari. Mitä muuta elämään kuuluu, riippuu tietenkin hetkestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: