Huono hissipäivä

Tajusin tänään, että oikestaan mielialani voi tarkistaa sääennusteesta: syksyllä ja alkutalvesta eli viime vuoden puolella oli jatkuvasti kivaa, kun aurinko paistoi koko ajan. Sitten alkoi sateinen kausi ja itsekin ryhdyin murjottamaan.

Viikonvaihteessa oli kaksi aurinkoista päivää, ja itsekin olin kuin uudestisyntynyt rento maailmankansalainen tutustuessani uusiin kaupunginosiin ja istuessani metropoliittisesti kahvilassa tuntikaupalla hyvässä seurassa. Tänään tuli taas pilvistä, eikä mikään enää huvittanut.

Niinpä tänään tuli onneton hissipäivä. Siis sellainen, kun naama on harmaa, tukka lintassa ja kaulahuivi mahdollisimman korkealla. Sitä vain tuijottaa seinää kaikenlaisia katsekontakteja vältellen, odottaa hissivalonsa kilahtamista eikä huomaa kun seinänaapuri tulee vastaan. Pelastin töykeän tilanteen pyörähtämällä ympäri ja tervehtimällä tilanteen jo mentyä ohi; kuitenkin vain sellaisella puolikuiskaavalla ja hermostuneen naurahtavalla ni haolla, että piti varmaan vähän hölmönä.

Ja sitten kun oikea hissi lopulta tulee, sen kyydissä on yläkerran naapureillakin keikkaa tekevä tuttu siivooja. Nyt puristan itsestäni jo reippaan tervehdyksen, jonka jälkeen tuskallisen hitaasti matelevan hissin kyydissä tuijotetaan 35 kerroksen verran valotauluja, nappuloita, kahvoja, kynsiä, kännyköitä ja kengänkärkiä. Aulan läpi kävellään sillä tavalla epäröivän ripeästi vaan ei liian ripeästi jottei toinen vain epäile toisen haluavan paeta tilanteesta. Helpotuksesta huokaistaan ja iloisesti hyvästellään, kun kumpikin huomaa toisen jatkavan ulko-ovelta eri suuntaan.

Niin ravistunut olin tästä antisosiaalisen tilani kutistumisesta, että tilasin lihatiskillä vahingossa kokonaisen kilon possua puolen kilon sijaan.

Kuvassa se näky, jonka niin mielellään toivoisi tulevan nopeasti huonoina hissipäivinä: hissi on saapunut. Toki on aina riski, että sen hissin kyydissä on joku tuttu, jolloin näky muuttuukin jälkiviisaasti uhkaavaksi.

Advertisement

About Angina

Angina on sosiologisesti epänormaali kahden pikkutytön äiti, ulkosuomalainen Sveitsissä, vapaa kirjoittaja, wannabe-sarjakuvatehtailija ja satunnainen akryylimaalari. Mitä muuta elämään kuuluu, riippuu tietenkin hetkestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: