Kiinalaisten loma-aikojen tärkeydestä

XianlinTyön tekeminen Kiinassa voi olla välillä aika turhauttavaa, ainakin kotifasistin kokemusten perusteella. Yliopiston infrahan nyt ei ole tässä viritelmien luvatussa maassa ihan suomalaisella tasolla; esimerkiksi omia servereitä ei yliopistolta löydy. Koska sellaisille kuitenkin on tarvetta, on siipan tutkimusryhmä hommannut oman serverin yhteen toimistohuoneeseen.

Kotifasistihan on niitä pahamaineisia ilmastotutkijoita, ja täällä Kiinassa tehtäviin kuuluu paikallisen ilman analysointi. Tätä tarkoitusta varten mittausasemalla on useitakin laitteita, jotka automaattisesti taukoamatta tutkivat, minkälaista öttiäistä ilmassa milläkin hetkellä heiluu. Näistä laitteista data sitten automaattisesti tallettuu aseman tietokoneelle ja sieltä edelleen tälle toimistohuoneessa sijaitsevalle serverille.

Paitsi nyt, kun on taas kiinalainen uudenvuodenloma eli vuoden tärkein tauko; etenkin monelle köyhälle työläiselle vuoden ainoa loma. Kotifasisti kummasteli, että mikä nyt on kun ei serveriin saa yhteyttä, ja sähköpostitse siihen tuli selkoa: No kun on nämä pitkät lomat ja kaikkea, niin me ajateltiin ettei sitä serverin töpseliä viitsi jättää seinään. Antoivat sentään ulkomaiselle hätähousulle luvan käydä joutessaan työntämässä töpselin takaisin seinään.

Kai sitä nyt serverikin ansaitsisi pientä lomaa. Kun on tämä uusivuosi ja kaikkea.

Kuvassa maisema mittausaseman katolta. On siellä ilmassa mitattavaa.

Advertisement

About Angina

Angina on sosiologisesti epänormaali kahden pikkutytön äiti, ulkosuomalainen Sveitsissä, vapaa kirjoittaja, wannabe-sarjakuvatehtailija ja satunnainen akryylimaalari. Mitä muuta elämään kuuluu, riippuu tietenkin hetkestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: